späť

Orechový ,,syr,,

Ťažko to nazvať syrom, ale podobá sa to tvarom a farbou. Nám to veľmi chutí a skúšame rôzne prísady na dochutenie. Tak štartujte mixéry Vážení...

  1. orechy si namočíme do vody aspoň na 5 hodín
  2. vodu zlejeme, orechy vložíme do mixéru, pridáme citr. šťavu a soľ
  3. vymixujeme dohladka
  4. ak je to potrebné, prilejeme trošku vody na zriedenie, ale pozor na konzistenciu
  5. ostatné prísady a suroviny môžeme pridať a vymixovať spolu, alebo nakrájať a primiešať do hotového
  6. takto pripravenú hmotu dáme do nádoby vystlanej fóliou a dáme stuhnúť do chladničky

300g orechy (kešu, mandle)

PRÍSADY dľa chuti: citr. šťava, soľ, cesnak, korenie, čerstvé bylinky, lahôdkové droždie, sušené rajčiny, olivy...

o pár hodín môžeme vychutnávať...chrumkať so zeleninou, alebo chlebíkom