späť

Jarné PŠENOto

Prišla k nám kartónová bednička a v nej bola zeleninová bombička-pórik, špargľa, špenát, cesnak medvedí.... Poďakovali sme a utekali si navariť obed lahodný. Zvládnete to,,ľavou zadnou,,

  1. šošovicu a pšeno si prepláchneme horúcou vodou
  2. vo woku alebo v hrnci si na oleji krátko orestujeme nakrájanú cibuľku, papriku, pridáme pšeno a šošovicu, zalejeme vodou aby to bolo ponorené a varíme pod pokrievkou
  3. podľa potreby premiešame, osolíme a podlievame vodou, alebo zeleninovým vývarom, aby nám to neprihorelo
  4. špargľu si ošúpeme a zrežeme asi 1-2 cm z hrubšieho konca, nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme do pšena pred koncom varu
  5. špargľu netreba variť dlho, stačí 2 min., nakoniec pridáme nakrájaný špenát a feniklovú vňať, ktorá to úžasne prevonia, vypneme a necháme pár min. prikryté postáť
  6. pár kvapiek šťavy z citrónu nič nepokazí, naopak dodá tomu šmrnc a zvýrazní chute (my to používame často :)

200g mix pšeno, červená šošovica

1ks červená paprika

4ks biela špargľa

1ks jarná cibuľka

pár listov čerstvého špenátu

himalájska soľ, olivový olej

feniklová vňať

hotové jedlo obedové, najmä pre tých čo radi jedia ,,veľkou lyžicou,, :))