späť

Obložené chlebíčky

Tento recept viete použiť nielen na sobotné raňajky, ale aj večeru, snack, či na oslavu. Je to mňamka v každom prípade :)

  1. baklažán nakrájajte, osolte a nechajte postáť (vypotiť)
  2. osušte ho utierkou, alebo servítkom a na panvici s kokosovým olejom restujte
  3. za pár minút pridajte nakrájané rajčinky a restujte ďalej, po chvíli podlejte troškou vody, osolte, pridajte korenie a kajenskú papriku a prikryté poduste až kým baklažán nezmäkne
  4. nakoniec pridajte nakrájanú cibuľku a bylinky, premiešajte a odstavte
  5. hotovú zeleninu ešte v miske rozmiešajte, roztlačte, nech je z toho nátierka
  6. chlebíčky vyhriankujte na panvici, alebo v hriankovači, potrite cesnakom a ,,obložte,, nátierkou

1ks baklažán

2ks rajčiny

1 ks jarná cibuľka

1 strúčik cesnak

Soľ, korenie, kajenská paprika

kokosový olej

obľúbená bylinka-bazalka, oregáno, tymián...

...dobré žrútstvo..