späť
Jarné PŠENOto
Prišla k nám kartónová bednička a v nej bola zeleninová bombička-pórik, špargľa, špenát, cesnak medvedí.... Poďakovali sme a utekali si navariť obed lahodný. Zvládnete to,,ľavou zadnou,,
- šošovicu a pšeno si prepláchneme horúcou vodou
- vo woku alebo v hrnci si na oleji krátko orestujeme nakrájanú cibuľku, papriku, pridáme pšeno a šošovicu, zalejeme vodou aby to bolo ponorené a varíme pod pokrievkou
- podľa potreby premiešame, osolíme a podlievame vodou, alebo zeleninovým vývarom, aby nám to neprihorelo
- špargľu si ošúpeme a zrežeme asi 1-2 cm z hrubšieho konca, nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme do pšena pred koncom varu
- špargľu netreba variť dlho, stačí 2 min., nakoniec pridáme nakrájaný špenát a feniklovú vňať, ktorá to úžasne prevonia, vypneme a necháme pár min. prikryté postáť
- pár kvapiek šťavy z citrónu nič nepokazí, naopak dodá tomu šmrnc a zvýrazní chute (my to používame často :)
200g mix pšeno, červená šošovica
1ks červená paprika
4ks biela špargľa
1ks jarná cibuľka
pár listov čerstvého špenátu
himalájska soľ, olivový olej
feniklová vňať