späť

Baklažánové paté

Ak neviete čo na chlebíčky, alebo s čím chrumkať zeleninu, skúste toto.

  1. baklažán ošúpte, nakrájajte na kocky, osoľte a nechajte vypotiť (t.j. nechajte postáť, pustí šťavu a zmizne horká chuť)
  2. osušte ho a uložte na plech, pokvapkajte balsamicom, olivovým olejom a dajte do predhriatej rúry upiecť
  3. rozmixujte dohladka s olejom a olivami
  4. pridajte najemno nakrájanú bazalku, ak treba dochutíte soľou alebo korením

2 ks stredne veľký baklažán

2 strúčiky cesnak

hrsť zelené olivy

balsamico ocot, himalájska soľ

olivový olej

bazalka

TIP: môžete tiež dochutiť s chilli, sušenými rajčinami, lahôdkovým droždím, alebo pridať inú obľúbenú bylinku.... Je to na vás, fantázii sa medze nekladú. Natierajte ;)))