späť

Cviklová nátierka

Ak ste fanúšikmi červenej repy, tento recept Vás isto poteší. My jeme cviklu varenú, pečenú, v polievke, surovú v šťave, dokonca aj v koláči :) tentokrát je tu jednoduchý recept na nátierku. Nalepšie chutí na domácom chlebíku so zeleninkou.

  1. repu si umyjeme a v šupke dáme uvariť
  2. tofu nakrájame na kocky a na panvici s olejom krátko orestujeme
  3. uvarenú repu ošúpeme, nakrájame na kocky a zmiešame s tofu
  4. dochutíme, dáme do mixéru, pridáme olivový olej a trošku vody na zriedenie (opatrne, aby ste ju nemali riedku)
  5. vymixujeme a môžeme natierať :)
  6. k tomu ešte zeleninka, chlebík, tekvicový olej a skvelé raňajky či desiata sú na stole

200g červená repa

1balenie lahôdkové tofu alfabio (180g)

soľ, korenie ,,nátierky,, od : davídkovo koření, olivový olej, tekvicový olej

zelenina podľa chuti: rajčinky, reďkovka, uhorka, paprika...

TIP: repu si môžete uvariť aj deň vopred a ráno to máte hotové za 10 min...dobré žrútstvo..