späť

Ovsený "poridž" s pečeným chlebíkom

Niečo raňajkové, niečo slané, niečo plné zdravých tukov, niečo čo zasýti. Páči sa!

  1. kešu scedíme
  2. vločky zalejeme mliekom/vodou a necháme stáť 10minút
  3. vločky aj kešu dáme do mixéru
  4. pridáme soľ, lahôdkové droždie, olivy, bylinky a olej
  5. všetko spolu rozmixujte
  6. batáty ošúpte, nakrájajte a uvarte vo vode (stačí krátko)
  7. uvarené batáty opečte krátko na panvici, podľa chuti osoľte
  8. kliebe sme opiekli na panvičke, potreli cesnakom a nakrájali
  9. dekorácia podľa fantázie :-)

120g kešu (namočiť cez noc, alebo aspoň na 2hodiny)

150g ovsené bezlepkové vločky (majú v bioobchodoch)

2dc vody/rastlinné mlieko (použili sme domáce konopné mlieko)

3PL obľúbený olej (dali sme konopný olej)

2PL lahôdkové droždie

Pár olív (bolo ich 5ks)

Soľ, obľúbené bylinky

Batát

2 krajce domáci chlieb

Prajeme dobré žrútstvo!